Educatie


Hoe start je met je leerlingen het gesprek over een actueel of belangrijk onderwerp? Hoe verbreed je hun belevingswereld? Hoe leer je ze om vanuit verschillende perspectieven naar een bepaald thema te kijken? Dit kan op een toegankelijke manier met film bij Gotcha! Cinema.

Leren over beeldmateriaal is belangrijker dan ooit. De samenleving is doordrenkt van beelden. Van jongs af aan worden kinderen overspoeld met beelden. Film is een belangrijk medium dat jonge mensen op toegankelijke wijze ondersteunt om de wereld en zichzelf beter te begrijpen. Het kijken van film helpt leerlingen bij het vormen van hun mening. Ze leren kritisch kijken, te analyseren en hierop te reflecteren.

Daarom biedt Gotcha! Cinema workshop(trajecten) en filmvertoningen aan specifiek voor primair- en voortgezetonderwijs. Kinderen kunnen daardoor kennis maken met kwaliteitsfilms en worden op een intensieve wijze betrokken bij diverse vormen van media(kunst). Gotcha! Cinema werkt daarbij samen met Cinekid en Movies That Matter. We hebben daardoor een uitgebreide filmcollectie met films die zich onderscheiden door hun kwaliteit, cinematografie, vertelwijze en thematiek. Bij deze films is lesmateriaal beschikbaar. 

Wil je een schoolvoorstelling boeken, een offerte opvragen, ons een vraag stellen of zelf een voorstel doen? Neem vrijblijvend contact met ons op via gotcha@gotcha-weert.nl of bel naar 0495-532002. 


Onze samenwerkingspartners: