Mind My Mind (Cultureel Lint)

Tijdens Cultureel Lint op 20 september 2020, vertoond Gotcha! Cinema in samenwerking met Filmhuis Weert de animatie Mind My Mind. De inleiding voorafgaand aan de film wordt verzorgd door Filmhuis Weert.

Mind My Mind is een treffende, ontroerende en optimistische verbeelding van een leven met autisme. In een prachtige handgetekende animatie geeft regisseur Floor Adams op een originele manier een inkijk in deze, ook voor niet-autisten regelmatig herkenbare, wereld.

Chris, een jonge man met autisme, probeert in het dagelijkse leven zijn obsessie voor modelvliegtuigjes te verhullen. Hans, het mannetje in zijn hoofd, helpt hem daarbij. Hij schrijft de scripts voor allerlei alledaagse situaties en ontmoetingen. Op een feestje ontmoet hij Gwen, een zoöloog, die hem uitnodigt haar favoriete kameleon te komen bekijken. Chris vindt haar leuk en moedig volgt hij het flirt-script van Hans… Mind My Mind is een treffende, ontroerende en optimistische verbeelding van een leven met autisme. In een prachtige handgetekende animatie geeft regisseur Floor Adams op een originele manier een inkijk in deze, ook voor niet-autisten regelmatig herkenbare, wereld. De film maakt een ware zegetocht langs de filmfestivals en is favoriet bij publiek en pers. Mind My Mind won inmiddels meerdere prijzen en is opgenomen op de shortlist voor de Oscars in de categorie Korte Animatiefilm.

Datum: 20 september 2020
Aanvangstijden: 14.00, 15.00 en 16.00 uur 

Entree: gratis  

Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen per voorstelling beschikbaar. Ben zeker van een plaatsje en reserveer uw gratis tickets, klik hier

Let op: Bij de ingang van de zaal krijgt u een plaats toegewezen, u mag niet zelf kiezen. Kom met maximaal 2 personen of uw huishouden, jullie mogen naast elkaar zitten. Kinderen tot 18 jaar mogen ook naast elkaar zitten.

0

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken